Boussoufa houdt het na Afrika Cup-drama Marokko voor gezien

Reacties

Mbark Boussoufa is niet langer beschikbaar voor het Marokkaanse elftal. De technicus heeft na de pijnlijke uitschakeling op het toernooi om de Afrika Cup een punt achter zijn interlandloopbaan gezet.

Boussoufa houdt het na Afrika Cup-drama Marokko voor gezien

Marokko sneuvelde vrijdag in de achtste finales tegen Benin. Diep in blessuretijd miste Hakim Ziyech bij een 1-1 tussenstand een strafschop en omdat er vervolgens niet werd gescoord in de verlenging, moest een penaltyreeks een beslissing forceren. In deze serie gingen Sofiane Boufal en Youssef En Nesyri in de fout en spatte de Afrika Cup-droom van Marokko uiteen.

Na afloop van de zeperd liet Boussoufa (34) voor de camera van FOX Sports al weten dat de kans groot was dat dit zijn laatste interland voor Marokko is geweest. Een dag later maakt hij aan de BBC bekend dat hij er na zeventig wedstrijden voor De Atlasleeuwen inderdaad mee stopt.

'Mijn tijd is geweest', zegt Boussoufa. 'Het is een mooie periode geweest en nu is het genoeg. Het is tijd voor een nieuwe generatie. Er zijn meer dan genoeg goede spelers beschikbaar.'

Boussoufa werd geboren in Amsterdam en speelde in de jeugdopleiding van Ajax. Hij was in beeld bij de KNVB, maar koos er in 2006 voor om interlands voor Marokko te gaan spelen. De middenvelder deed met Marokko drie keer mee aan het Afrika Cup-toernooi en speelde vorig jaar op het WK in Rusland nog iedere minuut van de Marokkaanse ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.