Bournemouth laat Premier League-droom Danjuma uitkomen

Reacties

Arnaut Danjuma Groeneveld staat op het punt een transfer naar AFC Bournemouth af te ronden. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt met Club Brugge over de te betalen transfersom.

Bournemouth laat Premier League-droom Danjuma uitkomen

Voor Danjuma ligt er een vijfjarig contract klaar in Engeland. De Oranje-international is al medisch gekeurd en de verwachting is dat er snel witte rook is. Momenteel worden de laatste zaken geregeld tussen de clubs. Met de transfer is een bedrag van vijftien miljoen pond, zo'n 16,4 miljoen euro, gemoeid.

Daarmee maakt Club Brugge binnen een jaar een megawinst op de linksbuiten. De Belgische topclub nam Danjuma medio 2018 voor twee miljoen euro over van NEC. De dribbelaar groeide al snel uit tot een smaakmaker in Brugge, al moest hij door een blessure een streep zetten door een flink deel van het seizoen.

Die blessure zorgde er niet voor dat clubs Danjuma vergeten waren. AC Milan, Southampton, Tottenham Hotspur en Stade Rennes informeerden naar de aanvaller en werden zelfs concreet, maar Bournemouth heeft de strijd nu gewonnen. Danjuma denkt bij die club basisspeler te kunnen worden en dat was het met oog op het EK 2020 een vereiste van hem. Bovendien droomt de aanvaller al van jongs af aan van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Danjuma
Meer over Danjuma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.