Bouaouzan: 'Thuis tegen FC Twente alles weggegeven'

Rachid Bouaouzan (28) wil het Europa League-avontuur met Helsingborgs IF waardig besluiten. Donderdag speelt de Zweedse formatie de laatste groepswedstrijd bij FC Twente. Uitgerekend tegen de Tukkers behaalde het zijn enige punt.

Bouaouzan: 'Thuis tegen FC Twente alles weggegeven'

'Tijdens die wedstrijd die in 2-2 eindigde hebben we het weggegeven', verhaalt Bouaouzan in gesprek met Voetbal International. 'Tot een kwartier tijd stond Helsingborgs met 2-0 voor. We speelden die wedstrijd vooral de eerste helft heel goed. Vervolgens zei de trainer (Åge Hareide, red.) dat we met z'n allen moesten verdedigen. Ik vond dat geen goed idee, want het gevolg was dat Helsingborgs zich veel te ver liet terugdringen.'

FC Twente hield dankzij late goals van Rasmus Bengtsson en Douglas alsnog een punt over aan het bezoek aan Zweden. 'Het is zonde, want tegen een Nederlandse club wilde iedereen goed voor de dag komen', reageert de voormalige vleugelspits van Sparta Rotterdam, Wigan Athletic en NEC. 'En met een overwinning was het misschien anders gelopen in de vier daaropvolgende Europa League-wedstrijden. Maar hoewel er tegen FC Twente niets meer op het spel staat, willen we in het laatste duel van 2012 goed presteren.'

Bouaouzan kwakkelde de voorbije weken met liesklachten, maar hoopt inzetbaar te zijn voor het duel in Enschede. Het zou na ruim tweeënhalf jaar dienstverband zijn laatste wedstrijd voor Helsingborgs IF kunnen zijn.

'Mijn contract loopt nog door, maar met de club is afgesproken dat ik voor een gelimiteerde transfersom kan vertrekken', zegt de aanvaller. 'Helsingborgs heeft laten weten met mij verder te willen. Maar het liefst kijk ik verder. Het is moeilijk te zeggen hoe het loopt. Er is wel de nodige interesse. Maar concreet is dit niet.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's