Botteghin houdt zware knieblessure over aan Klassieker

Reacties

Eric Botteghin heeft een zware knieblessure overgehouden aan De Klassieker van afgelopen zondag. De Braziliaanse verdediger staat volgens Feyenoord naar verwachting drie maanden aan de kant.

Botteghin houdt zware knieblessure over aan Klassieker

Botteghin liep de knieblessure op in de slotfase van het thuisduel met Ajax (6-2). De 31-jarige mandekker begon enigszins verrassend in de basis. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf centraal achterin de voorkeur aan hem boven Jan-Arie van der Heijden.

Botteghin maakte zodoende voor het eerst sinds 25 november (1-0 tegen FC Groningen) weer de negentig minuten vol in de Eredivisie, maar is niet ongeschonden uit De Klassieker gekomen. De vraag is of zelfs hij dit seizoen nog in actie kan komen voor Feyenoord.

Gezien de geschatte afwezigheidsperiode van drie maanden zouden alleen de laatste twee speelronden haalbaar zijn voor Botteghin. Op zondag 28 april gaat Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard, twee weken later komt ADO Den Haag naar De Kuip tijdens het competitieslot.

Botteghin kwam dit seizoen tot nu toe vijftien keer in actie voor Feyenoord in alle competities. Eind vorig jaar stond de Braziliaan ook al enige tijd aan de kant door een liesblessure. De bekerhouder vervolgt de Eredivisie komende zondag met de Rotterdamse derby tegen Excelsior (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.