Botman onthult: verdediger speelde door met kruisbandblessure

Reacties

Sven Botman heeft dit seizoen twee wedstrijden gespeeld met een gescheurde kruisband, zonder dat hij daarvan op de hoogte was. Dat vertelt de verdediger van Newcastle United aan Sky Sports.

Botman onthult: verdediger speelde door met kruisbandblessure
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
4 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Botman is bezig aan zijn tweede seizoen bij Newcastle United, waar hij (wanneer fit) een belangrijke basisspeler is. In de vijfde speelronde van het lopende voetbaljaar liep hij een knieblessure op tegen Brentford. Botman had wel wat last, maar verbeet de pijn en kwam nog in actie tegen AC Milan en Sheffield United. In de 0-8 overwinning van Newcastle op laatstgenoemde tegenstander scoorde Botman nog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daags na de monsterzege werd de knie van Botman wel heel erg dik, waarna hij onderzocht werd. 'De scan liet zien dat er veel schade was in de knie', blikt de Nederlander terug in gesprek met Sky Sports. 'Een paar specialisten zeiden dat de kruisband volledig was afgescheurd, anderen zeiden weer dat dit niet zo was. Dus ik heb gewoon mijn rust gepakt, om een operatie te voorkomen.'

Wanneer Botman onder het mes was gegaan, had hij dit seizoen niet meer gespeeld. 'Die ingreep zou me negen maanden aan de kant houden. Maar nu ben ik weer terug en voel ik me weer als vanouds', zegt de verdediger, die op 16 december tegen Fulham zijn rentree maakte en vervolgens ook meedeed tegen Chelsea (League Cup), Luton Town en Nottingham Forest.

Maandagavond speelt Newcastle uit tegen Liverpool en Botman zou ook in dat duel weer zijn opwachting kunnen gaan maken. 'Het lijkt er dus op dat ik de juiste keuze heb gemaakt', stelt de verdediger tevreden vast.

Kjell Scherpen
Botman is niet het eerste voorbeeld van een speler die dit seizoen met een gescheurde kruisband door heeft gespeeld. Kjell Scherpen keepte na het oplopen van de gevreesde knieblessure zelfs nog 27 wedstrijden voor Sturm Graz. Nu is hij alsnog onder het mes gegaan, waardoor Scherpen (die werd gehuurd van Brighton & Hove Albion) dit seizoen niet meer in actie komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.