Botman nog ongeslagen met Newcastle: 'Hij heeft me op één onderdeel verrast'

Reacties

Newcastle United heeft geen enkele spijt van de miljoenen die zijn neergelegd voor Sven Botman. De Nederlandse verdediger heeft manager Eddie Howe zelfs op één onderdeel verrast.

Botman nog ongeslagen met Newcastle: 'Hij heeft me op één onderdeel verrast'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 0
Everton
Everton

Voor ruim 35 miljoen euro verruilde Botman afgelopen zomer Lille voor Newcastle. 'Mijn geloof in hem is enorm. We hebben echt voor hem gevochten en ons vizier alleen op hem gericht, omdat hij de man was die we wilden hebben', zegt Howe in de aanloop naar het duel met Everton.

Botman betaalt het vertrouwen van Howe dubbel en dwars terug. 'Ik zie zoveel potentie in zijn spel. In defensief opzicht heeft hij alle gereedschappen. Natuurlijk moet hij zich net als iedereen nog op sommige fronten ontwikkelen. Maar ik heb het idee dat hij een enorme basis heeft om op te bouwen. Hij is zeer goed aan de bal, maar hij heeft me verrast met hoe goed zijn technisch bagage is met zijn passing.'

Botman onderstreepte zijn kwaliteiten afgelopen zondag tegen Manchester United. Met het doelpuntloze gelijkspel op Old Trafford werd zijn succesreeks als Magpie vervolgd. Geen van zijn negen duels in Engelse dienst ging verloren.

In juni schreven we over hoe Sven Botman zijn weg naar de top zoekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.