Botman en Newcastle onderuit ondanks uitschakelen van Haaland

Reacties

Manchester City heeft zaterdagavond de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. De regerend landskampioen verteerde de gewonnen strijd om de Europese Super Cup goed en rekende in eigen huis af met Newcastle United. Sven Botman en zijn collega's achterin hielden Erling Haaland van het scoren af, maar door de dubbele dekking op de Noor viel de enige treffer van de wedstrijd.

Botman en Newcastle onderuit ondanks uitschakelen van Haaland
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Haaland had vorige week 36 minuten nodig om zijn eerste twee doelpunten van het nieuwe Premier League-seizoen te maken en dus waren de ogen op de spits gericht. Botman en Fabian Schär mochten zich bemoeien met de doelpuntenmachine en het duo hield Haaland van het scoren af.

Bij het uitblijven van Haaland-succes nam Julián Álvarez de rol van doelpuntenmaker op zich. Twee spelers hielden Haaland in de gaten, waardoor Álvarez in de 31ste minuut de ruimte kreeg om op aangeven van Phil Foden de enige treffer in de wedstrijd te maken.

Man City, waar Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank bleef, is net als Brighton & Hove Albion foutloos na twee duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.