Bosz ziet juist voordeel in rustperiode voor Veerman

Reacties

Peter Bosz weet nog niet of hij Joey Veerman woensdagavond kan laten starten in de return tegen Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De trainer van PSV kreeg dinsdag tijdens zijn persconferentie veel vragen over de spelmaker die op de weg terug is na een blessure.

Bosz ziet juist voordeel in rustperiode voor Veerman
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

Vanwege fysieke problemen miste de 25-jarige middenvelder van PSV de competitiewedstrijden tegen Feyenoord en Go Ahead Eagles. Veerman is met de selectie meegereisd naar Dortmund en neemt deel aan de afsluitende training. 'Hij gaat meetrainen. Dan gaan we kijken hoe ver hij is', vertelde Bosz tegenover de pers, waarbij hij aangaf dat er daags voor de wedstrijd kort en intensief getraind zal worden.

Hoe fit Veerman exact is, kon Bosz niet zeggen. 'Ik kan niet op een knop drukken en dat hij dan kan zeggen op hoeveel procent hij zit. Hij zal het straks moeten voelen', reageerde de trainer, die zich geen zorgen maakte over een eventueel gebrek aan wedstrijdritme na twee gemiste wedstrijden. 'Dan zul je geen ritme missen. Sterker, ik denk dat dat juist ook fitheid kan terugbrengen. Dat je er twee mist in een seizoen waarin wij zoveel wedstrijden spelen, dat is geen enkel probleem.'

Bosz had begrip voor de vele vragen voor Veerman, maar benadrukte ook dat het belang van het wel of niet kunnen laten starten van de spelverdeler niet moest worden overdreven. Dat verwoordde hij als volgt: 'Als hij niet kan spelen, dan stel ik een andere speler op die ik ook heel erg goed vind. Dat is de kracht van PSV dit seizoen. Er zijn meerdere spelers wel even uit geweest. Ik snap het dat daar dan over gesproken wordt, maar we moeten er niet dramatisch over doen.'

Het duel tussen Dortmund en PSV begint woensdag om 21.00 uur. De strijd tussen de twee om het ticket voor de kwartfinale van de Champions League ligt nog volledig open na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.