Bosz vermoedt weinig speeltijd voor Sulejmani tegen Ajax

Reacties

Peter Bosz gaat er niet van uit dat Miralem Sulejmani veel speeltijd krijgt in het Europa League-tweeluik tussen Ajax en Young Boys. Donderdag is de Johan Cruijff Arena het decor van de eerste ontmoeting in de achtste finale.

Bosz vermoedt weinig speeltijd voor Sulejmani tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Met Bayer Leverkusen werd Bosz in de vorige ronde uitgeschakeld door de Zwitserse topclub. Trainer Gerardo Seoane laat de ruimtes aan de zijkant van zijn ploeg bespelen door de buitenste middenvelders, die defensief soms als extra backs komen te spelen.

Bosz verwacht daarom niet dat Sulejmani veel minuten gaat maken tegen Ajax. 'Toen ik na de wedstrijd met hun trainer sprak, legde die uit dat zij in de competitie constant doorwisselen. Want die winnen ze toch wel', vertelt de oud-trainer van Ajax in gesprek met VI.

'Ze focussen zich helemaal op de Europa League. In Zwitserland stellen ze heel andere spelers op. De beoogde basis speelde, op uitzondering van twee geschorste spelers, tegen ons. Daar hoort Sulejmani niet bij. Aan de zijkant staan twee lopers en hij is meer de voetballer, de man van de ideeën. Sulejmani kan niet constant op en neer zoals tegen Ajax nodig zal zijn.'

Sulejmani stond tussen 2008 en 2013 onder contract bij Ajax, dat dertien jaar geleden ruim zestien miljoen euro neerlegde om hem los te weken van SC Heerenveen. De nu 32-jarige Serviër speelde liefst veertig Europese duels voor Ajax. Slechts vijf spelers met een niet-Nederlandse voetbalnationaliteit staan boven Sulejmani in dit klassement: Lasse Schöne (63), Jari Litmanen (54), Andre Onana (53), Hakim Ziyech (45) en Jan Vertonghen (42).

Op VI PRO bespreken we met Peter Bosz de sterke en zwakke punten van Young Boys.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.