Waarschuwing voor Ajax: Young Boys heeft er weer een smaakmaker bij

Reacties

Young Boys is richting het eerste Europese duel met Ajax tegen puntenverlies aangelopen in de Zwitserse competitie. De koploper liet na om het verschil met nummer twee FC Basel nóg groter te maken. Young Boys had een comeback nodig, die werd verzorgd door een teruggekeerde smaakmaker.

Waarschuwing voor Ajax: Young Boys heeft er weer een smaakmaker bij
© Pro Shots
FC Basel
FC Basel
1 - 1
BSC Young Boys
BSC Young Boys

In de eigen competitie is Young Boys ongenaakbaar, de club maakte veruit de meeste doelpunten van alle teams op het hoogste niveau en kreeg ook de minste doelpunten tegen. Basel slaagde er tijdens de doordeweekse speelronde wel in om te scoren tegen Young Boys, het was Internazionale-huurling Darian Males die in de twintigste minuut op prachtige wijze voor de openingstreffer zorgde. Hij schoot van afstand raak in de rechterhoek.

Het antwoord van Young Boys, waar trainer Gerardo Seoane weinig spelers rust gaf, volgde snel. Sandro Lauper maakte alweer zijn vierde doelpunt na zijn rentree in het shirt van Young Boys. De middenvelder speelde voor zijn comeback in januari bijna twee jaar geen enkele wedstrijd, nadat hij twee keer achter elkaar een kruisbandblessure had opgelopen. Lauper liet zien dat hij weer helemaal terug is, na goals tegen FC Sion, FC Zürich en FC Lugano was het dus ook raak tegen de nummer twee van Zwitserland. Hij wipte de bal mooi over de goalie van Basel heen na een knappe assist van Meschack Elia.

Het bleef bij die twee doelpunten in de eerste helft, waardoor het verschil tussen Young Boys en Basel op een immense negentien punten blijft staan. Opvallend was dus dat veel sterspelers gewoon minuten maakten in deze wedstrijd, onder anderen Miralem Sulejmani, Fabian Lustenberger, Michel Aebischer en Jean-Pierre Nsame startten. Mogelijk krijgen zij dit weekend wel rust.

Volgende week donderdag staan Young Boys en Ajax tegenover elkaar in de achtste finale van de Europa League, de heenwedstrijd wordt in de Johan Cruijff Arena afgewerkt. Voor het duel met de Amsterdammers speelt Young Boys in de competitie nog tegen FC Vaduz, Ajax speelt zondag in de Eredivisie tegen FC Groningen en komt woensdagavond in actie tegen SC Heerenveen in de strijd om de TOTO KNVB-beker.

Het tweeluik tussen Ajax en Young Boys

in de achtste finale van de Europa League


Do 11 mrt. 2021

Do 18 mrt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.