Bosz rekent niet meer op Havertz en hoorde nog niks van KNVB

Reacties

Peter Bosz verwacht Kai Havertz niet meer terug te zien bij Bayer Leverkusen. De 21-jarige sterspeler lijkt zijn gewenste transfer naar Chelsea dan echt te gaan krijgen. Zelf is Bosz niet bezig met een vertrek. De 56-jarige trainer hoorde in ieder geval nog niks van de KNVB.

Bosz rekent niet meer op Havertz en hoorde nog niks van KNVB
© Pro Shots

Bosz werd na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona al snel genoemd als een van de mogelijke kandidaten en kreeg daar maandag tijdens een persconferentie ook een vraag over. Het is op dit moment echter geen thema voor hem. 'Het heeft alleen zin om daarover na te denken, als je gevraagd wordt. En dat is niet gebeurd. Dus waarom zou ik er dan over nadenken', wees Bosz speculaties over zijn toekomst van de hand.

Bosz gaf eerder al eens toe dat het een droom was om bondscoach van het Nederlands elftal te worden en was naar eigen zeggen ook al eens in beeld toen hij bij Borussia Dortmund werkte. Toen koos de KNVB echter voor Koeman. 'Bondscoach worden is voor elke Nederlander een eer, omdat het in Nederland het hoogste is dat je kan bereiken. Maar het gaat in voetbal altijd om het momentum', zei hij toen.

Havertz
En dat heeft Bosz niet in de hand, dus houdt hij zich er ook niet mee bezig. Hetzelfde kan gezegd worden voor de transfer van Havertz naar Chelsea voor honderd miljoen euro, die nu echt zijn afronding lijkt te naderen. Havertz ontbrak zondag namelijk al op de club en zal ook niet meer meetrainen bij Leverkusen, verwacht Bosz. 'Ik verwacht niet dat hij nog terugkomt, maar er kan in het voetbal altijd iets gebeuren waardoor het nog afketst.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar gaat Bosz in het geval van Havertz echter niet van uit. 'De onderhandelingen zijn nu al zo lang gaande, dat ik er als trainer vanuit ga dat het waarschijnlijker is dat hij niet meer terugkomt.' Hetzelfde geldt voor aanvaller Kevin Volland, die op weg is naar AS Monaco. 'In voetbal is zoals gezegd alles mogelijk, maar als je het mij vraagt, reken ik niet meer op hem', aldus Bosz, die daarmee twee sleutelspelers kwijtraakt.

'Als Kevin en Kai weggaan, gaan er minstens dertig doelpunten en dertig assists verloren. Daarmee verliezen we zestig doelpunten', rekende Bosz voor. 'We zullen in dat opzicht dus zeker wat moeten doen op de transfermarkt.' Leverkusen hoopt het vertrek van Volland volgens Duitse media te kunnen opvangen met de komst van Patrik Schick, die afgelopen seizoen door AS Roma werd verhuurd aan RB Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.