Bosz pareert kritiek op werkwijze: 'Spelers móéten dag vrij zijn'

Reacties

Peter Bosz kan niets met de kritiek op zijn manier van trainen bij Borussia Dortmund. Duitse media trokken deze week de werkwijze van de Nederlandse oefenmeester in twijfel, maar op de persconferentie voorafgaand aan de derby tegen Schalke 04 beet Bosz van zich af.

Bosz pareert kritiek op werkwijze: 'Spelers móéten dag vrij zijn'

De ex-eindverantwoordelijke van Ajax gaf zijn selectie afgelopen donderdag een dag vrij. Dit terwijl Dortmund allerminst goed presteert de laatste weken, dinsdag Tottenham Hotspur te sterk was in de Champions League (1-2) en zaterdag de Kohlenpott-derby op het programma staat. Het zorgde voor forse kritiek in Duitsland, maar Bosz legde uit waarom zijn spelers een wekelijkse vrije dag nodig hebben. 'Hoe wij trainen, aan krachttraining doen en herstellen, gaat allemaal volgens een zesweeks plan', zei Bosz stellig.

'In dit plan móéten de spelers een dag in de week vrij zijn. Zelfs in Engelse weken zoals nu, waarin je twee wedstrijden per week speelt. Dinsdag speelden we tegen Tottenham, woensdag liepen we uit en dus waren ze donderdag vrij. Hierdoor kunnen ze vrijdag fit trainen en zijn ze zaterdag fris. Hebben ze geen vrije dag, dan zijn ze in het weekend moe. Dat is míjn verantwoordelijkheid en wilde ik even uitleggen', vervolgde de geplaagde trainer.

Ultimatum
Verliest Bosz de derby, dan is het goed mogelijk dat zijn werk bij Dortmund erop zit. Na de nederlaag bij VfB Stuttgart (2-1) zinspeelde de Duitse pers dat de coach een ultimatum had gekregen van twee wedstrijden. De clubleiding sprak echter vertrouwen uit. Zelf pareerde Bosz de vraag over het ultimatum. 'Nee', antwoordde hij resoluut. Wél sprak hij over de kritiek op zijn persoon, waar Bosz zelfgezegd niet mee bezig is. 'Ik ben voetbaltrainer. Je weet dat het voorbij kan komen en dat het met grotere trainers ook gebeurd is.'

Peter Bosz blijft rustig onder de Duitse kritiek.
Peter Bosz blijft rustig onder de Duitse kritiek.

Aubameyang
Wie Bosz naar de broodnodige overwinning op Schalke kan gidsen, is Pierre-Emerick Aubameyang. Bosz zette voor het uitduel bij Stuttgart de aanvaller nog uit de selectie. Midweeks tegen Spurs keerde de spits uit Gabon terug in de basis en hij scoorde gelijk. Aubameyang juichte nauwelijks, maar Bosz liet in het midden of de onderlinge relatie tussen speler en trainer bekoeld is sinds het incident. 'Ik kan zeggen dat de stemming in de groep positief is. Ik zag dat Auba tegen Spurs beter speelde dan daarvoor. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Het team heeft een goede Aubameyang nodig.'

Zaterdag staat de derby op het programma in het eigen Signal Iduna Park (aftrap 15.30 uur). Bosz wil dat zijn team beter met teleurstellingen omgaat in een wedstrijd en goed voor de dag komt. 'De teleurstelling is zó groot na een terugslag. We moeten onze kop hooghouden en doorgaan. Ik wil morgen winnen en dat we alles geven. Ik ook', besloot Bosz.

Derby onder hoogspanning voor Bosz: 'Iedereen kent zwakke punten BVB'
Gigantische flater bezorgt Bosz nieuwe nederlaag
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.