Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van Union Berlin hersteld van de Champions League-kater. Javairô Dilrosun verloste Hertha BSC van de rode lantaarn.

Bayer Leverkusen
2 - 0
Union Berlin

Bayer Leverkusen had wat goed te maken na de pijnlijke nederlaag tegen Borussia Dortmund (4-0) en de tegenvallende start van de Champions League (1-2 tegen Lokomotiv Moskou). Trainer Peter Bosz zag dat het tegen Union Berlin wel naar wens verliep. In de twintigste minuut brak Kevin Volland de ban en vergrootte Lucas Olario vijf minuten later de marge. Gezien het overwicht – 68 procent balbezit – was het een logische ruststand.

Na ruim een uur zag Union de kansen op een positief resultaat verder slinken. Spits Sebastian Polter kreeg vijf minuten na zijn entree na tussenkomst van de VAR de rode kaart nadat hij hard op de enkel van Julian Buamgartlinger was gaan staan. Leverkusen kon de numerieke meerderheid niet tot uitdrukking laten komen in de score, maar klimt door het eerste succes in september wel naar de vijfde plaats in de Bundesliga.

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 1
Paderborn
Paderborn

Dilrosun mocht voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen bij Hertha BSC. De enkelvoudig Oranje-international had tien minuten nodig om dat vertrouwen terug te betalen. De aanvaller begon aan de linkerkant aan een solo door de Paderborn-defensie die uiteindelijk door hem zelf werd beloond met de openingstreffer.

Dilrosun kon vroeg in de tweede helft andermaal delen in de Berlijnse vreugde. Zijn voorzet belandde bij Marius Wolf, die met rechts de 2-0 op het scorebord bracht. Paderborn deed snel daarna iets terug via Ben Zolinski. Het was niet genoeg. De Oude Dame was met twee vanwege nipt buitenspel afgekeurde treffers dichterbij een derde treffer dan de gasten bij de gelijkmaker. Met de zege werd de Berlijnse formatie verlost van de laatste plaats in de Bundesliga, waar Paderborn nu de rode lantaarn in het bezit heeft.

In de aanloop naar het duel in Berlijn kwam de verwachte rol van Dilrosun al ter sprake.