Bosz in de bres voor BILD-zondebok Tah

Reacties

Peter Bosz heeft het opgenomen voor Bayer Leverkusen-verdediger Jonathan Tah. De verdediger van Duitsland speelde tegen Oranje vrijdagavond een zwakke wedstrijd en was na afloop de gebeten hond in de Duitse media. Dat zint Bosz niet, die vindt dat Tah zich tegen Noord-Ierland goed heeft herpakt.

Bosz in de bres voor BILD-zondebok Tah

Bosz was verrast over de 2-4 nederlaag die Die Mannschaft leed tegen het Oranje van Ronald Koeman. Door de absentie van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger bestond de defensie toen uit Matthias Ginter (25 jaar), Niklas Süle (24 jaar) en Tah (23 jaar), samen goed voor slechts 34 officiële interlands.

Het verhaal is inmiddels bekend. Mede door geschutter in de onervaren Duitse achterhoede kwam Oranje liefst vier keer tot scoren. Tah, pupil van Bosz bij Leverkusen, zag er bij alle vier de treffers niet goed uit en schoot de bal bij de 2-2 zelfs langs zijn eigen doelman. Het kwam hem op allesbehalve malse kritiek van BILD te staan (zie foto midden).

Toch stoort het Bosz dat het in Duitse media met name ging over het optreden van Tah. 'Ik kreeg de indruk dat Duitsland verloren had alleen dankzij Jonah', zo laat de voormalig oefenmeester van Ajax optekenen. 'Natuurlijk, hij speelde niet goed, maar volgens mij waren er nog tien anderen', aldus Bosz, die vindt dat er meer naar het grotere geheel gekeken moet worden.

Met interesse keek Bosz dan ook naar het treffen van maandag, toen Duitsland het in Belfast opnam tegen Noord-Ierland. Tah werd verbannen naar de bank, maar mocht later wel binnen de lijnen komen. Bosz volgde het optreden van zijn speler nauwgezet. 'Het was mentaal een test voor hem, die hij goed heeft doorstaan', aldus Bosz, die ook vertelt dat hij Tah zowel verdedigend als aanvallend sterk vond spelen. 'Aan de bal was hij zuiver in de passing en verdedigend heeft hij weinig weggegeven.

Competitievervolg
Komend weekend vervolgen Bosz en Tah de competitie met Leverkusen, dat na drie wedstrijden nog ongeslagen is in de Bundesliga en op een vierde plaats staat. Tah was vooralsnog in alle wedstrijden basisspeler bij Leverkusen. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Borussia Dortmund op het programma, dat één plaats lager op de ranglijst staat. Een bijzonder weerzien voor Julian Brandt en Bosz, die beiden hun voormalige werkgever treffen.

Bosz verwacht dan gewoon een beroep te kunnen doen op Lars Bender, die deze week tijdens de training in botsing kwam met ploeggenoot Kevin Volland. 'Het was een stevig duel en hij had er veel last van, maar ik verwacht dat het duel van zaterdag niet in gevaar komt voor hem', zo besluit Bosz.

Tah (midden) baalt na afloop van de nederlaag tegen Oranje
Tah (midden) baalt na afloop van de nederlaag tegen Oranje
Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.