Bosz haalt uit naar scheidsrechter: 'Hij is een leugenaar'

Reacties

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft nog niets van zich laten horen, maar het zit er dik in dat Peter Bosz een standje en/of een straf zal gaan krijgen. De coach van Olympique Lyon noemde scheidsrechter Ruddy Buquet op zijn persconferentie 'een leugenaar'.

Bosz haalt uit naar scheidsrechter: 'Hij is een leugenaar'
© Pro Shots

Buquet had een maand geleden de leiding bij de competitietopper tussen Lyon en Olympique Marseille en zag de boel al snel uit de hand lopen. Dimitri Payet werd, toen hij in de vijfde minuut een hoekschop wilde nemen, geraakt door een vanaf de tribune gegooid flesje water. Na lang wikken en wegen werd de wedstrijd uiteindelijk gestaakt. Lyon werd bestraft met een punt aftrek en het duel zal in een leeg stadion opnieuw afgewerkt moeten worden.

Na de ongeregeldheden van de afgelopen maanden (want niet alleen bij Lyon-Marseille ging het mis) heeft de Franse voetbalbond de regelgeving wat aangepast. Vanaf heden is het zo dat als een speler of een scheidsrechter wordt geraakt door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, de wedstrijd direct gestaakt wordt. Het duel na een onderbreking uitspelen is dus geen optie meer.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het bekerduel met Paris FC van vrijdagavond werd Bosz gevraagd naar zijn mening hierover. 'Het is nu in ieder geval duidelijk', antwoordde de coach. 'Dat was het tegen Marseille niet. Wat me niet beviel op die avond, is dat de scheidsrechter niet de waarheid sprak. Ook al spreek ik niet zo goed Frans: ik begreep heel goed dat hij zei dat hij de wedstrijd wilde hervatten. Hij is een leugenaar.'

Buquet stelt nu dat hij altijd al van plan was om te staken, maar daar is volgens Bosz niets van waar. De coach vertelde dat al eerder: Bosz stelde dat de wedstrijd alleen gestaakt werd omdat Marseille weigerde om verder te voetballen. 'En nu zijn wij het die worden gestraft', bromde de trainer toen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.