Bosz haalt opgelucht adem na stortvloed aan buitenspelgoals

Bayer Leverkusen heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. De formatie van trainer Peter Bosz won van VfB Stuttgart in een wedstrijd die zonder de buitenspelregel een veel grotere uitslag had gekend.

Bayer Leverkusen
2 - 1
VfB Stuttgart

Daley Sinkgraven stond voor de vierde keer op rij in de basis bij Leverkusen. De van Ajax overgenomen linksback zat in de eerste seizoenshelft voornamelijk op de bank en kampte ook enkele weken met een hamstringblessure. In het nieuwe jaar krijgt Sinkgraven de kans van Bosz. Met Sinkgraven in de ploeg was Leverkusen duidelijk de betere partij tegen Stuttgart, dat vorig seizoen degradeerde naar de Tweede Bundesliga. Toch kregen de bezoekers ook een enorme mogelijkheid. Silas Wamangituka raakte na een klein half uur de lat.

Vervolgens scoorde Leverkusen liefst vijf keer, maar slechts één van die goals telde. Een treffer van Moussa Diaby werd vanwege buitenspel afgekeurd en dat overkwam Kai Havertz vlak voor rust ook na inmenging van de videoscheidsrechter. In de tweede helft gebeurde het nog twee keer bij Lucas Alario en opnieuw Havertz. Na 71 minuten kwam de 1-0 dan toch op het scorebord. Stuttgart-keeper Fabian Bredlow tastte mis bij een corner van Kerem Demirbay en leek de bal met zijn vuist in eigen doel te werken na een duel met Alario.

Het zal voor de spelers van Leverkusen weinig hebben uitgemaakt op wiens naam de goal kwam; de voorsprong was daar. De marge werd een dikke tien minuten later zelfs verdubbeld. Karim Bellarabi zag zijn poging gekeerd worden door Bredlow, maar in de rebound was Alario wel succesvol. Stuttgart bracht de spanning daarna nog wel terug via Wamangituka, maar een gelijkmaker viel niet meer.

De kwartfinales worden op 3 en 4 maart gespeeld. Komende zondag wordt er geloot.