Bosz geeft met dank aan betwiste penalty PSV het goede voorbeeld

AS Monaco gaat met een slecht gevoel richting Eindhoven. Olympique Lyon versloeg mede dankzij een controversiële strafschop de aanstaande PSV-opponent.

Olympique Lyonnais
2 - 0
Monaco
Monaco

Olympique Lyon had een overwicht tegen Monaco, maar dat kwam niet tot uitdrukking in de score. Sterker nog, de Monegasken kregen de betere kansen om de score te openen.

Een kwartier voor tijd viel het kwartje toch goed voor de ploeg van Peter Bosz. Axel Disasi kwam onbesuisd in op Leo Dubois en moest die actie tot zijn verbazing bekopen met een gele kaart en een strafschop.

Karl Toko Ekambi ontfermde zich met succes over deze buitenkans. Monaco, waar Myron Boadu in de 71ste minuut binnen de lijnen kwam, was niet bij machte deze achterstand weg te werken. Jason Denayer zorgde in de laatste minuut met de 2-0 voor opluchting bij Lyon en teleurstelling bij Monaco.

Donderdag wacht Monaco het Europa League-duel met PSV. De wedstrijd in Eindhoven begint om 21.00 uur.