Bosz geeft medische update over Bella-Kotchap en Lang

Reacties

Armel Bella-Kotchap is voorlopig niet beschikbaar voor PSV. De centrale verdediger kampt voor de vierde keer in zijn nog prille carrière met een schouderblessure en moet daardoor onder meer de ontmoeting met Ajax laten schieten.

Bosz geeft medische update over Bella-Kotchap en Lang
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

De Duitser kampt al een week met een schouderkwetsuur, waardoor hij de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Lens al aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. Zijn trainer Peter Bosz bevestigde op de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax van zondag dat hij niet inzetbaar is. 'Hij is er voorlopig niet bij. Maar het is niet aan mij om te zeggen of hij geopereerd moet worden. Ik denk dat de club daarover begin volgende week met een statement komt.'

Het is voor de 21-jarige Bella-Kotchap de vierde keer in zijn loopbaan dat hij aan de kant staat met een schouderblessure. Bij VfL Bochum miste hij daardoor zeven wedstrijden en bij Southampton moest hij een keer vier wedstrijden en een keer één wedstrijd toekijken. Het is nog onduidelijk hoeveel wedstrijden voor PSV hij moet missen.

Het is niet de enige blessure die Bella-Kotchap de afgelopen jaren heeft geteisterd. Vorig seizoen stond hij ook al tien wedstrijden aan de kant met een knieblessure.

Lang
Daarnaast gaf Peter Bosz ook een korte update over Noa Lang. 'Hij is weer in training, maar nog niet met de groep. Hij zit in zijn revalidatieproces en dat gaat gelukkig goed. Maar het is voor mij niet in te schatten hoeveel tijd eroverheen gaat voordat hij weer helemaal terug is.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.