Bosz en Sinkgraven staan voor monsterklus na nieuwe zege op Rangers

Reacties

Het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz mag zich op gaan maken voor een enorme clash in de kwartfinale van de Europa League. De Duitse club won ook donderdag van Rangers en treft nu Internazionale in de strijd om een plek bij de laatste vier van het Europese toernooi. 

Bosz en Sinkgraven staan voor monsterklus na nieuwe zege op Rangers
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz stond al met één been in de kwartfinale van de Europa League. Op 12 maart werd in Schotland immers al met 1-3 gewonnen van Rangers. Het karwei moest donderdagavond nog wel even afgemaakt worden in Leverkusen. Dat deed Bosz gewoon met sterspeler Kai Havertz, die al tijden in verband wordt gebracht met een overstap naar Chelsea. Bosz gaf vooraf ook aan een beroep te gaan doen op Charles Aránguiz en Wendell, die op scherp stonden. Dat was echter niet helemaal waar: Aránguiz speelde wel, maar Wendell werd vervangen door Daley Sinkgraven.

Het opstellen van Aránguiz was dus niet zonder risico en dat werd nog binnen het kwartier pijnlijk duidelijk voor Bosz. Hij zag hoe de Chileen al na veertien minuten een gele kaart kreeg van Danny Makkelie, waarmee hij dus een schorsing opliep. Ook Sinkgraven kreeg vlak voor rust nog een gele kaart van zijn landgenoot, die de eerste helft affloot bij een 0-0 stand. Havertz kreeg de grootste kans om die brilstand te doorbreken voor rust, maar hij schoot net naast.

In de tweede helft waren de kansen minder schaars en was het Moussa Diaby die ervoor zorgde dat Bosz in de tweede helft rustig op zijn stoeltje kon blijven zitten. De Fransman schoot de bal hard in het dak van het doel en zorgde zo voor de 1-0 namens Bayer Leverkusen. De opdracht bleef voor Rangers, dat in de voorgaande vijf wedstrijden (vier oefenduels en de eerste competitiewedstrijd tegen Aberdeen) geen enkele goal tegen kreeg hetzelfde: drie keer scoren.

Rangers-coach Steven Gerrard zag hoe zijn ploeg daar nog vol voor ging, maar zonder resultaat. Zo haalde Edmond Tapsoba een kopbal van Alfredo Morelos ternauwernood van de lijn. De verdediger uit Burkina Faso zorgde er zodoende voor dat de 1-0 voorsprong van Bayer Leverkusen behouden bleef en de Duitse formatie zorgeloos de wedstrijd uit kon spelen. 

In de kwartfinale wacht nu een monsterklus voor Bayer Leverkusen. Internazionale is maandag al de tegenstander in Düsseldorf, aangezien de resterende wedstrijden in de knock-outfase allemaal afgewerkt worden in Duitsland. Inter plaatste zich woensdagavond al ten koste van Getafe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.