Bosz dreigt extreem ondankbaar record te pakken

Reacties

Na het 2-0 verlies bij Hertha BSC heeft Bayer Leverkusen de vierde plek in de Bundesliga en daarmee een Champions League-ticket niet meer in eigen hand. Voor het team van Peter Bosz dreigt zo de uiterst zure vijfde plaats, die bovendien extra zuur kan worden.

Bosz dreigt extreem ondankbaar record te pakken
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

'De teleurstelling is zeer groot', meldde Bosz na afloop in gesprek met het officiële Bundesliga-kanaal. 'Na onze sterke start hebben we niet meer goed gespeeld. Het enige dat we kunnen doen is onze volgende wedstrijd winnen en dan maar afwachten of het voldoende is.'

Bayer Leverkusen heeft een achterstand van twee punten op nummer vier Borussia Mönchengladbach, dat bovendien een veel beter doelsaldo heeft. Die Fohlen, die volgende week zaterdag Hertha BSC ontvangen tijdens de laatste speeldag, hebben dus in principe aan een gelijkspel genoeg om de Champions League te halen. Bayer Leverkusen fungeert tijdens de laatste speelronde als gastheer van FSV Mainz 05.

Als de formatie van Bosz volgende week zegeviert, dan finisht ze op 63 punten. Deze eeuw haalde een nummer vijf in de Bundesliga nog nooit zo'n hoge score. Het record is met 61 punten voorlopig in handen van Schalke 04 (2001/02) en Hamburger SV (2008/09).

De nummers vier van de Bundesliga in deze eeuw haalden gemiddeld 58,65 punten. Het moyenne van de nummers vijf bedraagt 54,65 punten.

Overigens kan Bayer Leverkusen ook nog de Champions League halen door het Europa League-toernooi te winnen. Die Werkself staan na de 1-3 zege op Rangers FC op de drempel van de kwartfinale.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 0
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.