Bosz deelt wat hij de PSV-spelers vertelde na masterclass

Reacties

Peter Bosz is trots op de manier waarop zijn team voor de dag is gekomen in de uitwedstrijd tegen AZ. Ook de trainer vond het bewonderenswaardig met hoeveel energie PSV speelde in de laatste Eredivisie-wedstrijd voor de winterstop.

Bosz deelt wat hij de PSV-spelers vertelde na masterclass
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 4
PSV
PSV

De 0-4 overwinning in Alkmaar was voor PSV al de zestiende zege op rij sinds de competitiestart. Bosz gaf aan dat er binnen de selectie misschien nog niet het besef is hoe bijzonder dat is. Hij werd bij ESPN gevraagd wat hij de spelers had meegegeven na het overklassen van AZ. 'Vandaag heb ik alleen maar aangegeven dat we gewoon alles hebben gewonnen voor de winterstop. Dat is wel heel bijzonder. Dat gebeurt niet vaak. Dat hebben wij gedaan en dat ook nog eens met goed voetbal', vertelde Bosz over zijn boodschap.

Hij zag dat zijn team met name in het eerste halfuur in Alkmaar een erg hoog niveau haalde. 'Daar kan ik dan ook heel erg van genieten', aldus Bosz. 'In het eerste halfuur zat ik rustig. Daarna niet, toen heb ik ook meer gestaan. Toen werd het wat frivoler. Ik zag wat buitenkantjes en het duurde allemaal wat langer. Daar heb ik de spelers in de rust op gewezen. Dat ik niet wilde dat dit als een nachtkaars uit zou gaan. We moesten doorgaan en proberen die vierde, vijfde of zesde te maken. Het was niet meer zo sprankelend als in het begin, maar ik vind dat ze het goed hebben gedaan', toonde de veeleisende trainer zich tevreden.

In dat eerste halfuur spatte bij vlagen de wanhoop van het spel van AZ af. De Alkmaarders keken na zestien minuten al tegen een 0-3 achterstand aan en Bosz had ook gezien dat Jordy Clasie in de fase na die drie goals op een gegeven moment onder druk een bal over de zijlijn schoot omdat hij het ook even niet meer wist. Bosz vond dat PSV in de eerste dertig minuten misschien wel zijn hoogste niveau tot nu toe haalde in dit seizoen: 'En dat in de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Dat is een groot compliment waard.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.