Bosz dacht er in 2016 aan om Zahavi naar Ajax te halen

Reacties

Peter Bosz speelde in 2016 met de gedachte om Eran Zahavi vanuit Maccabi Tel Aviv mee te nemen naar Ajax. Nu de spits vier jaar later op weg is naar PSV vertelt Bosz over zijn specifieke kwaliteiten.

Bosz dacht er in 2016 aan om Zahavi naar Ajax te halen
© Pro Shots

Zahavi is bij PSV in beeld als opvolger van Sam Lammers. De 33-jarige Israëliër keert zo na vier jaar in China bij Guangzhou R&F mogelijk weer terug in Europa. In China was Zahavi goed voor 103 goals in 117 officiële wedstrijden, terwijl hij eerder bij Maccabi Tel Aviv ook al veelvuldig het net wist te vinden. In het seizoen 2015/16 deed hij dat met Bosz als trainer.

Toen de oefenmeester in de zomer van 2016 naar Ajax ging, dacht hij er even aan om Zahavi mee te nemen naar de Eredivisie. 'Dat wilde hij zelf ook heel graag, maar we hadden toen nog Arek Milik. Ik vond hem bovendien geen diepe spits. We hadden een positie voor hem moeten creëren', vertelt Bosz in een uitgebreid verhaal op VI PRO.

'Bij Maccabi gebruikte ik hem veel als linksbuiten die constant naar binnenkwam of als tweede spits. Hij was altijd het eindstation en nooit het beginstation. Hij is geen balvaste speler die je als kapstok kan gebruiken, maar een lopende spits die er moet komen. In het positiespel ligt niet zijn kwaliteit. Daarom zetten we hem vaak aan de zijkant: om het minste balverlies te lijden. Omdat hij bij Ajax in het positiespel niet mee zou kunnen komen, hebben we het uiteindelijk niet bespreekbaar gemaakt bij de club.'

Het hele artikel over Eran Zahavi is te lezen op VI PRO

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Zahavi
Meer over E. Zahavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.