Bosnië-Herzegovina komt richting duel met Oranje niet goed voor de dag

Reacties

Bosnië-Herzegovina heeft donderdagavond een slechte generale beleefd voor de wedstrijd tegen Oranje van aanstaande zondag. In eigen land werd er verloren van Iran.

Bosnië-Herzegovina komt richting duel met Oranje niet goed voor de dag
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 2
Iran
Iran

Bosnië-Herzegovina startte met sterspeler Miralem Pjanic (hoofdbeeld), de andere grote naam in de Bosnische selectie was er niet bij. Edin Dzeko werd positief getest op het coronavirus en zit momenteel in quarantaine. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat de spits kan aansluiten voordat Oranje en Bosnië-Herzegovina zondag tegenover elkaar staan.

Pjanic deed een halve wedstrijd mee tegen Iran, de middenvelder van Barcelona werd halverwege gewisseld om zondag zo fit mogelijk aan de aftrap van het duel met het Nederlands elftal te verschijnen. In de Nations League wacht Bosnië-Herzegovina nog op de eerste zege.

Toeval of niet: Bosnië-Herzegovina hield het zonder Pjanic in het elftal nog geen minuut vol. Kaveh Rezaei van Charleroi maakte 23 seconden na het begin van het tweede bedrijf de eerste treffer van de wedstrijd en gaf zo het goede voorbeeld aan de manschappen van bondscoach Frank de Boer. Bij Bosnië-Herzegovina ging het fout achterin, waarna de Iraniërs snel schakelden. Rezaei werd vrijgespeeld en hij maakte het af met een bekeken schot. In de slotfase werd het zelfs nog 0-2 via Mahdi Ghaedi.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Nederland
Nederland
3 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.