Borussia Dortmund wint strijd om tienersensatie Haaland

Reacties

Borussia Dortmund heeft de strijd om Erling Braut Haaland gewonnen. De sensatie van Red Bull Salzburg had de clubs voor het uitkiezen.

Borussia Dortmund wint strijd om tienersensatie Haaland
© Pro Shots

De Duitsers maken via de officiële kanalen melding van de komst van de negentienjarige spits. Haaland komt per direct over van Salzburg en tekent een contract tot medio 2024.

Haaland is niet over een nacht ijs gegaan. 'Ik heb intensieve gesprekken gevoerd met de clubleiding en de technische staf, vooral met Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc en trainer Lucien Favre. Vanaf het begin had ik het gevoel dat ik echt voor deze club wilde gaan en zou gaan spelen in deze fantastische sfeer voor meer dan 80.000 toeschouwers. Ik kan niet wachten', zegt hij op de clubsite.

Dit seizoen scoort Haaland aan de lopende band: in 22 officiële duels kwam hij 28 keer tot scoren. De zoon van Alf-Inge Haaland (oud-speler van onder meer Manchester City) maakte in de Champions League indruk tegen Liverpool en Napoli.

De Noor stond door zijn productiviteit ook in de belangstelling van Manchester United, RB Leipzig en Juventus. Zijn keuze is gevallen op Dortmund, waar veel grote talenten de afgelopen jaren schitterden. Dat maakt directeur Watzke enorm trots. 'Ondanks de vele aanbiedingen van absolute topclubs uit heel Europa heeft Haaland gekozen voor de sportieve uitdaging bij BVB en het perspectief dat wij hem hebben geschetst. Onze doortastendheid is beloond.'

Haaland kan in Dortmund uitgroeien tot een spits van wereldklasse. 'Wat we kunnen verwachten is een ambitieuze, atletische en fysiek sterke centrumspits met een geboren instinct voor het doel en indrukwekkende snelheid, die zich verder gaat ontwikkelen in Dortmund', aldus Watze. 'Als negentienjarige staat Erling natuurlijk pas aan het begin van wat hopelijk een geweldige carrière wordt!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.