Borussia Dortmund houdt hand op de knip na transfer Malen

Reacties

Borussia Dortmund trok dertig miljoen euro uit om Donyell Malen los te weken bij PSV, maar lijkt zich verder gedeisd te houden op de transfermarkt. 'Transfers van die omvang lukken ons niet meer', zegt hoofd spelerszaken Sebastian Kehl.

Borussia Dortmund houdt hand op de knip na transfer Malen
© Pro Shots

BVB wordt in de wandelgangen gelinkt aan Merih Demiral. De concurrent van Matthijs de Ligt bij Juventus zou veertig miljoen euro moeten kosten, maar de Duitsers zijn ondanks de megatransfer van Jadon Sancho niet van plan om met soortgelijke bedragen te gaan smijten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Iedereen weet dat we door de coronacrisis miljoenen hebben verloren. En de 85 miljoen euro voor Jadon Sancho (naar Manchester United, red.) klinkt misschien opvallend, maar dat is bij lange na niet het bedrag dat bij ons beland', zegt Kehl in gesprek met Bild. 'We moeten ook onze schulden aflossen.'

Desondanks lukte het Dortmund om dertig miljoen euro vrij te maken voor de komst van Malen, maar de onderhandelingen met PSV hadden volgens Kehl nogal wat voeten in de aarde. 'De financiële voorwaarden waren in eerste instantie veel te hoog. Dan is het belangrijk om een duidelijke grens te stellen. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de transfer door te laten gaan.'

Lees op VI PRO het verhaal over de volgende miljoenverdubbelaar van Dortmund

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.