Van de Eerste Divisie naar de Europese top: Malen volgende afgevaardigde

Reacties

Met Donyell Malen stoot opnieuw een speler vanuit de Eerste Divisie door naar de Europese top. Daarmee bevestigt de competitie andermaal zijn status als kweekvijver.

Van de Eerste Divisie naar de Europese top: Malen volgende afgevaardigde

Malen koos in de zomer van 2017 bewust voor een alternatieve route naar de top. Toen Arsenal aanvaller Alexandre Lacazette voor 53 miljoen euro wegplukte bij Olympique Lyon, zette de op dat moment achttienjarige Malen zijn zinnen op een vertrek bij de Londenaren en een ontwikkeltraject bij PSV.

In het shirt van Jong PSV bleef Malen in zijn eerste negen wedstrijden in de Eerste Divisie nog droog staan, maar daarna lukte het de jongeling om zijn talent te koppelen aan rendement. Dankzij acht goals in slechts zes duels sleepte Malen in 2018 de titel 'Beste Talent van de tweede periode' in de wacht. Daarmee trad de aanvaller in de voetsporen van illustere namen als Dries Mertens en Frenkie de Jong. Ook oud-ploeggenoot Denzel Dumfries, die op de radar staat bij Everton en Internazionale, viel die eer ten deel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na zijn verblijf in de Eerste Divisie groeide Malen uit tot een van de sterspelers van PSV. De aanvaller kwam in Eindhoven tot 116 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij 55 doelpunten en verzorgde hij 24 assists.

Dat leverde Malen een transfer op naar Borussia Dortmund, dat dertig miljoen euro neertelde voor de PSV'er. Daarmee werd Malen een van de duurste uitgaande transfers ooit van de Eindhovenaren. Alleen Hirving Lozano, Memphis Depay en Steven Bergwijn brachten meer geld in het laatje.

Op VI PRO lees je waarom de Eerste Divisie de perfecte opleidingsschool is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.