Bordeaux na zege derde, Toulouse verliest

Girondins Bordeaux klom naar de derde plaats dankzij een moeizame zege op Olympique Nice. Toulouse verloor in blessuretijd bij AS Monaco, terwijl Stade Rennes in blessuretijd een punt pakte bij Le Mans.

AS Monaco-Toulouse 3-2Toulouse leek op weg naar de tweede plaats, maar ging onderuit in Monaco en zakte naar de vijfde plaats. TFC leed zijn eerste nederlaag na vijftien opeenvolgende duels ongeslagen te zijn gebleven. De bezoekers kwamen tweemaal op voorsprong, via André-Pierre Gignac en Mauro Cetto. Maar respectievelijk Frédéric Nimani en François-Joseph Modesto trokken de stand gelijk. Het duel werd twee minuten in blessuretijd beslist door Idor Lolo , nadat Carrasso de bal voor zijn voeten had gelegd: 3-2.

Girondins Bordeaux-Olympique Nice 2-1Bordeaux was te sterk voor Nice, al was de zege krap. Marouane Chamakh zette de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong. Vijf minuten later echter tekende Habib Bamogo vanaf de strafschopstip voor 1-1. Vlak na rust produceerde Carlos Henrique de winnende goal. Hij kopte bij de eerste paal raak na een voorzet van Wendel: 2-1.

Le Mans-Stade Rennes 2-2Stade Rennes was op weg naar een terechte nederlaag toen het in de achttiende minuut met 2-0 achter stond na treffers van Thorstein Helstad en Gervinho. Maar in het laatste kwartier kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Jirès Ekoko tekende voor de 1-2, en in de tweede minuut van de blessuretijd werkte Moussa Sow de bal van dichtbij in het doel: 2-2.

Caen-Lille 0-1Michel Bastos (foto) was de belangrijkste man bij Lille, dat goedbeschouwd niet verdiende te winnen. Maar de voormalig speler van Excelsior scoorde na een uur, al had hij daar twee pogingen voor nodig. Eerst schoot hij tegen de paal, waarna hij vanuit de rebound met zijn hoofd scoorde.

Bordeaux is derde in de Ligue 1 met vijftig punten, drie minder dan koploper Olympique Lyon. Toulouse is vijfde met 49 punten, Lille heeft evenveel punten en is zesde, Rennes staat op de zevende positie met 47 punten.