Bordeaux, Marseille en Lyon buigen achterstand om

In de 21ste speelronde van de Ligue 1 kwamen Girondins Bordeaux, Olympique Marseille en Olympique Lyon op achterstand, maar alle drie de clubs wonnen uiteindelijk.

Grenoble-Girondins Bordeaux 1-3Laurent Battles zorgde er op slag van rust voor dat Bordeaux met een achterstand aan de tweede helft moest beginnen, maar zijn ploeggenoot Jimmy Juan verpestte het in de eerste minuut van de tweede helft alweer voor Grenoble. De middenvelder ontving in de 46ste minuut zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisclub met tien man verder moest. Met een man meer was Bordeaux een maatje te groot voor Grenoble en de regerend landskampioen won dan ook met 3-1 door treffers van Yoan Gouffran, Marouane Chamakh en Fernando Cavenaghi.

Olympique Marseille-Le Mans 2-1Net als Bordeaux kwam ook Olympique Marseille eerst op achterstand. Anthony Le Tallec zette Le Mans in de vijftiende minuut op voorsprong, door geheel vrijstaand een voorzet van Thorstein Helstad binnen te tikken. Maar in de 29ste minuut kwam l'OM op gelijke hoogte door Mamadou Niang (foto), die een vrije trap van Hatem Ben Arfa keurig teruggekopt zag worden door Brandão, waarna hij van dichtbij met het hoofd trefzeker was. In de 53ste minuut was het opnieuw Niang die de thuisclub op voorsprong zette, ditmaal door een strafschop te benutten.

Lorient-Olympique Lyon 1-3Na gepruts in de verdediging zette Pierre Ducasse na een klein half uur de thuisclub op voorsprong en het duurde tot de 62ste minuut tot l'OL terugkwam in de wedstrijd. Lisandro López zorgde voor de gelijkmaker, waarna Kim Källström de klus afmaakte. De Zweedse middenvelder zorgde er met treffers in de zeventigste en 87ste minuut voor dat Lyon de zege pakte.

Bordeaux blijft koploper in de Ligue 1 en staat nu op 47 punten uit 21 wedstrijden. Montpellier staat tweede op acht punten van de ploeg van trainer Laurent Blanc. Lille bezet de derde plaats met 37 punten en met nog één punt minder volgen Olympique Marseille en Olympique Lyon.