Booy wisselt degradatiestrijd af met zege voor de beker

Degradatiekandidaat Cercle Brugge heeft de teleurstellende reeks in de competitie achter zich gelaten en een goed resultaat geboekt in de strijd om de Belgische beker. Op bezoek bij KV Kortrijk won de ploeg van trainer Foeke Booy het eerste duel in de halve finale van het Belgische bekertoernooi (1-2).

Na de competitienederlaag op stadgenoot Club Brugge (3-0) is Cercle gedoemd te spelen in play-off 3. In die competitie moet een vijfluik met de nummer vijftien beslissing brengen over de directe degradant, waarna de winnaar het in een poule van vier opneemt tegen de drie periodekampioenen uit de Tweede Klasse.

Na de teleurstellende nederlaag wachtte de halve finale van de beker tegen Kortrijk. Het duel in het Guldensporenstadion begon slecht voor de bezoekers. Al na vier minuten opende Pablo Chavarría de score en leek een zoveelste nederlaag voor Cercle in de maak.

In de competitie verloor de hekkensluiter van de Belgische Eerste klasse alle wedstrijden in 2013. Alleen het kwartfinale-duel met Tweede klasser Oostende werd gewonnen (2-1). Waar een ieder rekening hield met een overwinning van Kortrijk, zorgde Cercle uiteindelijk voor een verrassing.

Voor rust had Kristof D'Haene de score al gelijk getrokken, terwijl de Noor Mushaga Bakenga na een uur spelen de winnende treffer aantekende. Met deze overwinning doet het elftal van trainer Booy goede zaken voor de return van woensdag 27 maart in het Jan Breydel Stadion.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.