Booy streept zijn eigen naam door voor trainerspost Cambuur

Reacties

SC Cambuur moet een ei leggen over de trainerspositie, nu Henk de Jong tot het einde van het seizoen ontbreekt. Zeker is dat technisch manager Foeke Booy niet op de bank gaat plaatsnemen.

Booy streept zijn eigen naam door voor trainerspost Cambuur
© Pro Shots

In tegenstelling tot de overgebleven stafleden van Cambuur heeft Booy wél de benodigde papieren. Vrijdag opperde assistent-trainer Pascal Bosschaart het doorschuiven van Booy als een mogelijke oplossingsrichting.

'Dat is niet mijn intentie', reageert Booy. 'Als we ervoor kiezen om er een trainer bij te halen dan moet het een keuze zijn die inhoudelijk hout snijdt. We gaan niet wat doen om het doen.'

Booy benadrukt dat Cambuur nog geen enkele trainer heeft benaderd, laat staan gesproken. Als Cambuur overgaat tot het aanstellen van een nieuwe trainer, dan zal dat volgens Booy hoogstwaarschijnlijk pas na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van komend weekend plaatsvinden. Dan ligt de Eredivisie als gevolg van een interlandperiode namelijk even stil.

Overigens kan het zo zijn dat Cambuur door trainersvakbond CBV en KNVB verplicht wordt een trainer aan te stellen, als er niet opnieuw dispensatie wordt verleend vanwege het ontbreken van een gediplomeerde trainer. Booy: 'Ik heb contact gehad met de CBV, hen is wel duidelijk dat er bij ons sprake is van overmacht. Zij gaan dat intern bespreken en welk advies daaruit komt rollen richting de KNVB is afwachten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.