Boos Red Bull Salzburg ontslaat trainer daags voor competitiebegin

Reacties

Red Bull Salzburg heeft zijn trainer Matthias Jaissle vrijdag ontslagen. De timing van dat besluit is opmerkelijk, omdat de alleenheerser in de Oostenrijkse Bundesliga zaterdag aan een nieuw seizoen begint in de eigen competitie.

Boos Red Bull Salzburg ontslaat trainer daags voor competitiebegin
© Pro Shots
SCR Altach
SCR Altach
0 - 2
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

De landskampioen van Oostenrijk heeft wel een reden voor het ontslag: Jaissle heeft bij het bestuur te kennen gegeven wel oren te hebben naar een overstap naar Al-Ahli in Saoedi-Arabië. De onderhandelingen over een contract bevinden zich volgens RB Salzburg zelfs al in de afrondende fase. Directeur Stephan Reiter heeft besloten om zijn Duitse coach dan ook maar meteen aan de dijk te zetten.

'Wij zijn van mening dat een trainer die zich vlak voor het begin van een belangrijk seizoen dermate intensief bezighoudt met een mogelijke overstap, dan ook niet aanwezig moet zijn bij de eerste wedstrijd. We willen het nieuwe seizoen beginnen vol energie en overtuiging, en daarvoor hebben we honderd procent focus van alle betrokkenen nodig', luidt het vinnige commentaar van Reiter op de clubwebsite.

Voorlopig, in ieder geval voor de wedstrijd tegen SCR Altach van zaterdag, nemen Jaisslers assistenten Florens Koch en Alexander Hauser het takenpakket van Jaissle over. Het geluk bij een ongeluk voor de club: sinds enkele jaren heeft de Oostenrijkse kampioen een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League, dus het is niet zo dat er in augustus op dat front ook al cruciale wedstrijden wachten. RB Salzburg won de vorige tien edities van de Oostenrijkse Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.