Boos Inter laat journalisten voor niets komen: Conte schrapt persconferentie

Reacties

Antonio Conte heeft zaterdag op het laatste moment zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Fiorentina geannuleerd. De coach van Internazionale is boos vanwege een ingezonden brief die werd gepubliceerd in Corriere dello Sport.

Boos Inter laat journalisten voor niets komen: Conte schrapt persconferentie
© Pro Shots

In de brief, die zou zijn geschreven door een supporter van Bologna, werd Conte de uitschakeling van Inter in de Champions League verweten. De Italianen verloren woensdag van Barcelona, dat Lionel Messi had thuisgelaten en was begonnen met een veredeld B-elftal. 'Ik bestrijd de zaligverklaring van Conte, die ondanks zijn gewonnen prijzen nog nooit goed voetbal heeft laten zien met zijn ploegen', zo valt er in de brief te lezen.

Voor Inter was het reden genoeg om de persbijeenkomst van zaterdag te schrappen. De club bracht een statement uit op het moment dat de journalisten al in de perszaal op Conte zaten te wachten. 'Vrijdag heeft Corriere dello Sport een beledigende brief over onze coach gepubliceerd, waarin agressie wordt gerechtvaardigd', meldt Inter. 'Om het signaal af te geven aan alle media dat zij anderen moeten respecteren, zal er vandaag geen persconferentie plaatsvinden.'

Inter staat na vijftien speelronde bovenaan in de Serie A en heeft een voorsprong van twee punten op achtervolger Juventus. Fiorentina, de tegenstander van zondagavond, staat dertiende.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.