Borussia Dortmund heeft zich na Barcelona vanuit Groep F geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Internazionale werd kind van de rekening.

1 - 2
Barcelona
Barcelona

Barcelona had met de groepswinst al op zak alleen zijn sportieve plicht te vervullen in het laatste groepsduel, dat voor Internazionale juist cruciaal was voor het vervolg in Europa. De Italianen hadden het in eigen hand, mits het resultaat in Milaan minimaal gelijk was aan het resultaat van Borussia Dortmund.

Voor de Nerazzurri pakten de donkere wolken zich samen. Barcelona, dat begon zonder de nodige vaste waardes als Lionel Messi, Frenkie de Jong en Luis Suárez, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Carles Pérez luisterde zijn Champions League-debuut op met een doelpunt.

Internazionale stelde nog voor rust orde op zaken met het superduo Lautaku, met Lautaro Martínez als aangever en Romelu Lukaku als afmaker. In de tweede helft had de Belg meer kansen een tweede goal te maken. Die bevrijdende treffer bleef uit. Tot twee keer toe werd een Inter-goal afgekeurd wegens buitenspel. Barcelona, waar Frenkie de Jong en Suárez na een uur binnen de lijnen waren gekomen, maakte in de slotfase een einde aan de Inter-hoop. Ansu Fati was de beul voor de Nerazzurri.

Borussia Dortmund
2 - 1
Slavia Praag

In de aanloop naar het duel met Slavia Praag werd in Dortmund gesproken over Barcelona en over Internazionale. Daarmee werd volgens BVB-trainer Lucien Favre voorbijgegaan aan de Tsjechische tegenstander. 'Ze gaan door tot het einde, lopen per wedstrijd met 132 kilometer, bijna een wereldrecord.'

De kracht van Slavia kwam ook in Dortmund tot uitdrukking. Na een vroege achterstand – Jadon Sancho werd in de tiende minuut met succes in stelling gebracht door Marco Reus na een splijtende pass van Julian Brandt – waren de gasten allerminst uit het veld geslagen. Op slag van rust viel de gelijkmaker. Milan Skoda legde de bal met de borst klaar voor Tomás Soucek; 1-1.

Borussia nam een half uur voor tijd andermaal een voorsprong. Brandt rondde af na een pass van Sancho. Door de tweede gele kaart voor Julian Weigl in de 77ste minuut wachtte BVB een bibberend laatste kwartier. Met een man minder werden de drie punten over de streep gesleept. Het nieuws vanuit Milaan zorgde voor het feest in Dortmund, dat met Barcelona door is naar knock-outfase.