Bondscoach Ventura: 'Italië nog niet goed genoeg voor WK'

Reacties

Giampiero Ventura, bondscoach van Italië, vindt zijn team nog niet goed genoeg voor een WK. Training is vereist om het land op beter niveau te laten spelen, zo stelt de oefenmeester bij Sky Italia.

Bondscoach Ventura: 'Italië nog niet goed genoeg voor WK'

Hoewel Italië maandagavond met 0-1 won bij Albanië en daardoor zeker is van de tweede plek achter Spanje én een plek in de play-offs om plaatsing voor het WK in Rusland, ziet Ventura genoeg verbeterpunten. Met name automatismen creëren in een selectie vol spelers van verschillende clubs is een vereiste.

'Voorheen waren er soms negen spelers van één club, maar nu hebben we twee spelers per club', doelt Ventura op tijden dat de Azzurri moeiteloos het 3-5-2 systeem van Juventus hanteerden. Nu de coach echter 4-2-4 wil spelen, is het een ander verhaal. 'Alle jongens spelen bij hun teams tactisch en qua mentaliteit anders, dus we moeten gelijkenissen vinden', spreekt de ex-coach van onder meer Torino.

Ventura wil trainen met zijn ploeg, maar daar is nauwelijks tijd voor. 'Het ligt niet aan de mentaliteit van de spelers', houdt de oefenmeester vertrouwen. 'Maar we hebben tijd op het trainingsveld nodig. Elke keer als ik echter spelers oproep, krijg ik drie á vier uur om met hen te werken.' Voor nu trekt de bondscoach daarom een harde conclusie. 'Italië is op dit moment nog niet genoeg voor het WK, maar we werken ernaartoe.'

De loting voor de play-offs is 17 oktober aanstaande.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.