Bondscoach Tite winnaar in Braziliaanse 'politieke' strijd

Reacties

De rust bij de Braziliaanse nationale ploeg is wat teruggekeerd. Het dreigende ontslag van bondscoach Tite is van de baan.

Bondscoach Tite winnaar in Braziliaanse 'politieke' strijd
© Pro Shots
Paraguay
Paraguay
0 - 2
Brazilië
Brazilië

De positie van Tite was afgelopen weekend onderwerp van discussie vanwege zijn steun aan zijn spelers, die weinig trek hebben in het toernooi om de Copa América in eigen land vanwege de corona-epidemie. Geopperd werd dat de Braziliaanse bond door de knieën zou gaan onder de druk van president Jair Bolsonaro, die het ontslag van Tité eiste in wat hij 'een politieke oorlog' noemde.

Een ontslag van Tite is niet aan de orde, zo stelde Antonio Carlos Nunes maandag. De tijdelijke vervanger van Rogério Caboclo, die afgelopen weekend na een beschuldiging van ongewenst seksueel gedrag voor een maand werd geschorst, ziet niets in een wisseling van de wacht.

'Zijn we niet aan het winnen? We zijn nu al bijna geplaatst voor het WK. En zoals het gezegde is: Never change a winning team', aldus Nunes. 'Ik ben een vriend van Tite. Ik kon hem zondag niet spreken. Ik had hem willen vertellen dat ik nu de beslissingen neem. Ik heb veel waarding voor zijn werk.'

De beslissing over de strijd om de Copa América wordt vooruit geschoven. Eerst het WK-kwalificatieduel met Paraguay. 'Als die kwalificatieduels allemaal gespeeld zijn, dan zullen we rustig de hele situatie verduidelijken. Op dit moment moeten we ons richten op Paraguay', aldus Tite.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2022 Qatar

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
17
14
3
0
40-5
+35
45
2
Argentinië
17
11
6
0
27-8
+19
39
3
Uruguay
18
8
4
6
22-22
0
28
4
Ecuador
18
7
5
6
27-19
+8
26
5
Peru
18
7
3
8
19-22
-3
24
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.