Bondscoach Senegal plaatst cruciale kanttekening bij WK-selectie Mané

Reacties

De plek in de WK-selectie betekent nog niet dat Sadio Mané daadwerkelijk in Qatar zal spelen voor Senegal. Bondscoach Aliou Cissé wil de aanvaller sowieso meenemen.

Bondscoach Senegal plaatst cruciale kanttekening bij WK-selectie Mané
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Ondanks zijn blessure werd Mané opgenomen in de WK-selectie van Senegal. Cissé plaatste wel een cruciale kanttekening bij de uitverkiezing van de aanvaller. 'Hij ondergaat deze week verschillende testen', gaf de bondscoach uitleg. 'Het goede nieuws is dat hij geen operatie hoeft te ondergaan. Maar we moeten het zien. Er is een week tot tien dagen nodig om te zien hoe het herstel gaat.'

Cissé ziet sowieso een rol weggelegd voor Mané. 'Ik heb besloten hem te selecteren, omdat we dit met Ismaïla Sarr tijdens het toernooi om de Afrika Cup hebben ervaren', refereerde de keuzeheer aan de aanvaller van Watford, die later aansloot. 'Sadio is belangrijk voor het team. Sadio verliezen is niet gemakkelijk voor ons en voor het Afrikaanse voetbal. Daar wil ik niet aan denken. We zullen alles doen wat nodig is om hem fit te krijgen.'

Senegal start op 21 november met de wedstrijd tegen Nederland, Qatar en Ecuador zijn de andere tegenstander van Les Lions de la Teranga.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Senegal
Meer over Senegal
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.