Groen licht tijdens persconferentie: Mané zit in WK-selectie Senegal

Reacties

Senegal heeft zijn selectie voor het WK bekendgemaakt. Sadio Mané behoort ondanks een blessure tot de uitverkorenen.

Groen licht tijdens persconferentie: Mané zit in WK-selectie Senegal
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

De selectie van Mané was omgeven met vraagtekens. De aanvaller had namelijk bij Bayern München een blessure opgelopen die hem het WK zou kunnen kosten. Zoals verwacht heeft bondscoach Aliou Cissé zijn sterspeler ondanks de twijfels over diens inzetbaarheid opgenomen in zijn WK-selectie, zo deelde hij tijdens de persconferentie.

Bij Bayern zijn ze minder enthousiast over de uitverkiezing van Mané. De Beierse club maakt zich zorgen over de fysieke toestand van z'n aanvaller, die afgelopen week een blessure heeft opgelopen. Bayern heeft slechte herinneringen aan spelers die kort voor een WK geblesseerd raken en toch naar eindtoernooi gaan. De situatie met Arjen Robben voor het WK in 2010 leidde tot wrevel tussen de Duitse club en de KNVB.

Famara Diédhiou is een opvallende naam in de WK-selectie. Ondanks zijn gebrek aan speeltijd - 22 minuten in Turkije voor Alanyaspor – is de aanvaller toch opgeroepen door Cissé. Mbaye Diagne, die dit seizoen in de Turkse competitie tot zeven treffers kwam voor Fatih Karagümrük, is juist weer niet geselecteerd.

Senegal start op 20 november met de wedstrijd tegen Nederland, Qatar en Ecuador zijn de andere tegenstander van Les Lions de la Teranga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens de persconferentie plaatste Cissé een kanttekening bij de uitverkiezing van Mané.

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Senegal
Meer over Senegal
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.