Bondscoach rekent op Messi: 'Hij wil altijd spelen en ik wil dat hij altijd speelt'

Reacties

Bij Paris Saint-Germain miste Lionel Messi de laatste twee duels, maar dat weerhoudt bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië er niet van om de sterspeler gewoon in te zetten tijdens de interlandperiode.

Bondscoach rekent op Messi: 'Hij wil altijd spelen en ik wil dat hij altijd speelt'
© Pro Shots

Messi kampte met knieklachten, maar is volgens de medische staf van het Argentijnse nationale elftal gewoon fit. 'Hij trainde de eerste dagen apart, maar woensdag hebben we het stevig aangepakt met elkaar. Hij is inzetbaar', aldus Scaloni op een persmoment. Argentinië speelt in november twee krakers richting het WK in Qatar: Uruguay en Brazilië zijn de tegenstander in de WK-kwalificatieperiode.

Als Messi fit is, speelt hij. Zo duidelijk is Scaloni. 'Werken met Messi is heel erg makkelijk. Hij wil altijd spelen en ik wil dat hij altijd speelt. Zijn houding is bewonderingswaardig.' De aanvaller is ook een voorbeeld voor een nieuwe generatie. 'Het is geweldig dat onze talenten kunnen trainen met de beste voetballer ter wereld. Zij zijn de toekomst van ons nationale team.'

Argentinië staat er goed voor in de WK-kwalificatieperiode, maar koploper Brazilië heeft wel een voorsprong van zes punten in handen. Het vorige onderonsje tussen Argentinië en Brazilië liep uit op een staking. Braziliaanse officials kwamen het veld op om Argentijnse spelers in te rekenen. Zij hadden zich volgens de Braziliaanse bond niet aan de quarantaineregels gehouden. Het duel werd oorspronkelijk afgewerkt op 5 september en is nog niet ingehaald.

Uruguay
Uruguay
0 - 1
Argentinië
Argentinië
Argentinië
Argentinië
0 - 0
Brazilië
Brazilië
WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2022 Qatar

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
17
14
3
0
40-5
+35
45
2
Argentinië
17
11
6
0
27-8
+19
39
3
Uruguay
18
8
4
6
22-22
0
28
4
Ecuador
18
7
5
6
27-19
+8
26
5
Peru
18
7
3
8
19-22
-3
24
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.