Bondscoach Qatar lacht 'fake news' weg: 'Niet alles geloven wat je leest'

Reacties

Bondscoach Félix Sánchez van Qatar heeft zaterdag lachend gereageerd op een wild gerucht dat op social media rondging over mogelijke omkoping van internationals van Ecuador voor het WK-duel met Qatar.

Bondscoach Qatar lacht 'fake news' weg: 'Niet alles geloven wat je leest'
© Pro Shots
Qatar
Qatar
0 - 2
Ecuador
Ecuador

Sánchez vernam vrijdag ook dat op social media volop werd gespeculeerd over een vermeende deal van Qatar met Ecuador. De Zuid-Amerikanen zouden zijn benaderd om het openingsduel van het WK zondag opzettelijk te verliezen, tegen een riante vergoeding. Het gerucht bleek afkomstig van een fake-account.

De Spanjaard Sánchez, sinds 2017 bondscoach bij gastland Qatar, kreeg de ophef ook mee. 'Het internet is een mooi ding, maar ook gevaarlijk. Je moet niet alles geloven wat je leest', vertelde Sánchez breeduit lachend op een persconferentie.

De voormalig jeugdtrainer van Barcelona stelt dat er vaker sprake is van 'fake news' als het gaat om de (kritische) verhalen die rondgaan over Qatar. 'Er is veel verkeerde informatie verspreid. Ik vind dat Qatar onevenredig hard wordt aangepakt. Het is natuurlijk een tragedie als iemand tijdens het werk overlijdt, maar hopelijk helpt het WK om de werkomstandigheden te verbeteren.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.