'Bondscoach maakt opvallende comeback bij Amerika'

Reacties

Amerika gaat weer samenwerken met bondscoach Gregg Berhalter. De Amerikaan, die het team leidde op het WK in Qatar en uitgeschakeld werd door het Oranje van Louis van Gaal, zag zijn contract na het eindtoernooi niet verlengd worden.

'Bondscoach maakt opvallende comeback bij Amerika'
© Pro Shots

The Athletic weet dat een nieuwe samenwerking er gaat komen tussen Berhalter en Amerika. De coach kwam in 2019 aan het roer te staan en maakte zichzelf door zijn gehanteerde speelstijl populair bij de fans. Toch werd het aflopende contract van Berhalter niet verlengd na het WK, B.J. Callaghan nam tot dusver de honneurs waar. Onder hem werd vrijdag de finale van de Nations League gehaald.

Ondanks het succes dat Berhalter haalde met Amerika, is zijn snelle terugkeer toch verrassend. Een van de redenen dat zijn contract niet werd verlengd, was een ruzie tijdens het WK met Giovanni Reyna en de nasleep daarvan. Gezien zijn kwaliteiten werd Reyna beschouwd als een potentiële ster op het mondiale eindtoernooi, maar Berhalter gebruikte hem nauwelijks vanwege gebrek aan inzet op de trainingen. De speler van Borussia Dortmund kwam uiteindelijk tot twee invalbeurten, tegen Engeland en Nederland.

Na het WK werd een onderzoek ingesteld naar ontoelaatbaar gedrag van Berhalter, de informatie die leidde tot het onderzoek bleek afkomstig van de moeder van Reyna. Nu de rust rondom Berhalter na een half jaar is teruggekeerd, kan de Amerikaan dus ook terugkeren bij de Amerikaanse ploeg. Vooralsnog zal hij toekijken hoe Amerika onder interim-coach Callaghan de finale van de Nations League speelt, maar de lezing is dat Berhalter het team gaat leiden op de Gold Cup in juni.

De terugkeer van Berhalter bij de Amerikaanse ploeg betekent ook dat Sparta Rotterdam een streep door zijn naam kan zetten, als hij al op een lijstje stond. In de wandelgangen werd de oud-speler van de club genoemd als potentiële opvolger van de naar Ajax vertrokken Maurice Steijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.