Bondscoach Kroatië leert van Van Gaal en ziet gelijkenissen met Argentinië

Reacties

Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië hoopt dat de halve finale van dinsdagavond tegen Argentinië niet zo'n verhitte strijd wordt als de kwartfinale van de Argentijnen tegen Oranje. De Kroaten dromen van de tweede WK-finale in vier jaar tijd.

Bondscoach Kroatië leert van Van Gaal en ziet gelijkenissen met Argentinië
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Dalic bereikte in de zomer van 2018 in Rusland de WK-finale met Kroatië en ging daarin met 4-2 onderuit tegen Frankrijk. Een herhaling van die eindstrijd behoort tot de mogelijkheden in Qatar: de Fransen staan in de andere halve finale tegenover Marokko.

Op een persconferentie liet Dalic niet het achterste van zijn tong zien bij vragen over de kracht van Lionel Messi bij Argentinië. De Kroatische bondscoach richtte zich verbaal vooral op zijn ploeg. 'Ik heb het volste vertrouwen in dit team', verklaarde Dalic. De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni zei eerder dat Messi gekrenkt was door uitspraken van Louis van Gaal en daarom na de zege op Oranje zijn gram haalde bij de bondscoach.

Dalic wil een type wedstrijd als bij Nederland-Argentinië voorkomen. 'Emoties spelen altijd een rol tijdens wedstrijden en iedereen reageert op zijn manier. Het was een verhit duel tussen Nederland en Argentinië en ik hoop niet dat we eenzelfde soort wedstrijd meemaken', vertelde de Kroaat, die in de groepsfase van het WK in 2018 met 0-3 won van Argentinië. 'Dit wordt een heel andere wedstrijd, er staat een finaleplek op het spel.'

Lionel Messi en Cristian Pavón treuren na de nederlaag in de groepsfase van het WK in 2018 tegen Kroatië (0-3).
© Pro Shots
Lionel Messi en Cristian Pavón treuren na de nederlaag in de groepsfase van het WK in 2018 tegen Kroatië (0-3).

Groeiende vorm
Ivan Perisic hoopt dat Kroatië hetzelfde niveau kan bereiken als in de kwartfinale tegen Brazilië, waarin de Kroaten na strafschoppen wonnen. 'Argentinië heeft een geweldige ploeg, maar als we hetzelfde kunnen opbrengen als tegen Brazilië, dan is voor ons alles mogelijk', verklaarde de aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur.

Perisic merkt dat de vorm groeiende is bij Kroatië. 'Toen we gelijkspeelden tegen Marokko, kregen we de nodige kritiek over ons heen, maar kijk waar de Marokkanen nu staan. We moeten tegen Argentinië top zijn om te winnen.

Passie en emotie
Dalic verwacht dat Argentinië net als tegen Oranje gesteund wordt door tienduizenden Argentijnse fans. 'Argentinië zal weer ziel en zaligheid in de strijd gooien. Maar hun passie en emoties is vergelijkbaar met die van ons. De sfeer zal geweldig zijn in het stadion. We hebben allebei het recht om te dromen van de wereldtitel', besluit de Kroatische bondscoach.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.