Bondscoach Ghana neemt afscheid en keert terug naar Borussia Dortmund

Reacties

Ghana moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Na de uitschakeling op het WK bevestigde Otto Addo dat hij vertrekt, al wist hij dat voor het toernooi al.

Bondscoach Ghana neemt afscheid en keert terug naar Borussia Dortmund
© Pro Shots
Ghana
Ghana
0 - 2
Uruguay
Uruguay

De 47-jarige Addo keert terug naar Borussia Dortmund, waar hij werkzaam is als jeugdtrainer en assistent-trainer van het eerste elftal. 'Het was duidelijk dat ik zou stoppen na het WK. Mijn familie en ik zien onze toekomst in Duitsland', zei Addo na het verloren duel met Uruguay. 'Ik ben blij met mijn rol in Dortmund. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden, zou dat het einde zijn geweest. Dit is een familiebesluit.'

De Duitse Ghanees, die als speler al jarenlang uitkwam voor Dortmund en bijvoorbeeld in de UEFA Cup-finale van 2002 tegen Feyenoord speelde, werd in september 2021 aangesteld als assistent-bondscoach bij Ghana en werd in februari, met toestemming van Dortmund, interim-bondscoach na het ontslag van Milovan Rajevac.

Het was geen geheim dat Addo na het WK zou stoppen, al gingen er geruchten dat hij wellicht zou aanblijven als Ghana goed zou presteren. The Black Stars pakten echter slechts drie punten in de groepsfase: alleen van Zuid-Korea werd gewonnen (2-3).

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.