Bondscoach Egypte: 'Salah weigerde verzoek medische staf Liverpool'

Reacties

Mohamed Salah kwam zondag ondanks een blessure uit voor de nationale ploeg van Egypte, zo maakt bondscoach Ehab Galal bekend. De aanvaller deed negentig minuten mee in de gewonnen wedstrijd tegen Guinee (1-0) in het kader van de kwalificatie voor de Afrika Cup. Donderdag ontbreekt hij vanwege zijn fysieke klachten naar verwachting wel tegen Ethiopië.

Bondscoach Egypte: 'Salah weigerde verzoek medische staf Liverpool'
© Pro Shots

Volgens Galal was Liverpool bezorgd om de blessure, maar werkte Salah niet mee aan een verzoek van de medische staf van de club om een scan te ondergaan. 'Hij sloeg het verzoek van Liverpool af om voor de wedstrijd een röntgenfoto te maken voor de wedstrijd en zal die nu laten maken', claimt Galal. Egypte speelt volgende week dinsdag ook nog een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea en het moet nog blijken of Salah dan weer tot de selectie behoort.

Om wat voor blessure het gaat, vertelt de in april aangetreden bondscoach niet. Het is wel bekend dat Salah al enige tijd last heeft van zijn lies. Hij werd op 14 mei in de FA Cup-finale tegen Chelsea, die na strafschoppen werd gewonnen, al in de 33ste minuut gewisseld. Drie dagen later ontbrak Salah in het competitieduel met Southampton (1-2 zege). In de afsluitende wedstrijd van het seizoen tegen Wolverhampton Wanderers (3-1 zege) viel hij in minuut 58 in en kwam hij nog tot scoren.

De weigering van Salah om een röntgenfoto te laten maken kan wijzen op spanningen tussen de aanvaller en de medische staf van Liverpool. Ondertussen werkt Liverpool aan de verlenging van zijn contract, dat nog een jaar doorloopt. In de aanloop naar de Champions League-finale van vorige maand maakte Salah duidelijk in ieder geval geen transfer te zullen maken in de zomerse transferperiode. 'Ik blijf volgend seizoen', benadrukte hij.

Contractonderhandelingen
Begin deze maand meldde The Athletic dat Salah van plan is om volgend jaar transfervrij te vertrekken, tenzij er een sterk verbeterd voorstel van Liverpool op tafel komt. Zijn voorkeur zou dan uitgaan naar een overstap binnen de Premier League. Salah kreeg in juli 2018 voor het laatst een nieuw contract. Hij is al een grootverdiener op Anfield, maar zijn belangenbehartigers menen dat hij recht heeft op meer. Salah scoorde in de voorbije vier seizoenen telkens minstens negentien keer in de Premier League. Liverpool zou voorlopig niet verder gaan dan een salarisverhoging van vijftien procent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.