'Salah voert druk op Liverpool verder op met toekomstplan'

Reacties

Zoals de zaken er nu voorstaan, begint Mohamed Salah in augustus aan zijn laatste seizoen bij Liverpool. The Athletic heeft details onthuld over de contractonderhandelingen. De 29-jarige Egyptenaar dreigt transfervrij naar een concurrent in de Premier League te vertrekken.

'Salah voert druk op Liverpool verder op met toekomstplan'
© Pro Shots

Het contract van Salah loopt medio 2023 af. Liverpool wil de rechtsbuiten in de komende transferperiode niet kwijtraken en de sterspeler wil momenteel ook niet vertrekken. Zijn plannen voor de lange termijn zijn echter anders. Tenzij er een sterk verbeterd voorstel van de club op tafel komt, wil Salah de grootmacht in de zomer van 2023 transfervrij verlaten. Zijn voorkeur gaat dan uit naar een overstap naar een andere Premier League-club.

Die wens van Salah zorgt voor extra druk bij de onderhandelingen. Wil Liverpool de Premier League-topscorer niet kwijtraken aan een concurrent, dan zal er flink meer salaris moeten worden geboden. Salah kreeg in juli 2018 voor het laatst een nieuw contract. Hij is al een grootverdiener op Anfield, maar zijn belangenbehartigers menen dat de aanvaller recht heeft op meer. Salah scoorde in de voorbije vier seizoenen telkens minstens negentien keer in de Premier League.

Met het salaris dat de dribbelaar verlangt, zou hij de op vijf na best betaalde speler van de wereld worden. Liverpool gaat volgens bronnen momenteel niet verder dan een salarisverhoging van vijftien procent. De club is voorzichtig met het doen van lucratieve aanbiedingen omdat de salarisstructuur in balans moet blijven. Salah, Virgil van Dijk en Thiago Alcántara bevinden zich in de top van het salarishuis.

In de onderhandelingen over een nieuw contract voor Salah zit weinig schot. In december was er een ontmoeting tussen zaakwaarnemer Ramy Abbas en Mike Gordon, de directeur van Fenway Sports Group, dat eigenaar is van Liverpool. Toen werd duidelijk dat er nog een groot verschil zit tussen vraag en aanbod en sindsdien zou er weinig progressie zijn geboekt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.