Bologna stunt dankzij Zirkzee in Milaan

Internazionale heeft verrassend punten gemorst in de thuiswedstrijd tegen Bologna. De bezoekers kwamen terug van een 2-0 achterstand, met dank aan Joshua Zirkzee. De 22-jarige Nederlander maakte zijn tweede goal van het seizoen in de Serie A.

Internazionale
2 - 2
Bologna
Bologna

Inter begon een halve week na de Champions League-zege op Benfica ijzersterk aan het duel met de middenmoter. Centrumverdediger Francesco Acerbi kopte in de elfde minuut al knap raak uit een corner van Hakan Çalhanoglu: 1-0. De 35-jarige Acerbi kreeg in het hart van de defensie de voorkeur boven Stefan de Vrij. Davy Klaassen zat ook op de bank, in tegenstelling tot Denzel Dumfries.

De keuzes van Simone Inzaghi leken uitstekend uit te pakken, want twee minuten na de openingstreffer werd de marge al verdubbeld. Lautaro Martínez kreeg de bal mee van aanvalspartner Marcus Thuram en haalde van grote afstand hard uit. Het was een knal met precisie, die zo in de verre hoek eindigde. Het was voor de 26-jarige Argentijn al zijn tiende goal van het seizoen in de competitie. Vorig weekend scoorde hij als invaller nog vier keer tegen Salernitana.

Een strafschop in de negentiende minuut luidde de ommekeer in. De penalty werd benut door Riccardo Orsolini. De 2-1 leek nog niet voor grote schrik te zorgen bij Inter, maar de 2-2 deed dat wel. Zirkzee kreeg de bal in de 52ste minuut in kansrijke positie van Lewis Ferguson en klopte doelman Yann Sommer koeltjes met een schot in de korte hoek: 2-2. De Zwitserse goalie leek verrast te worden door de poging van Zirkzee en stond op het verkeerde been.

Inter had geen goed antwoord meer op die gelijkmaker en verspeelde zo voor de tweede keer dit seizoen punten in de Serie A. AC Milan kan daar later deze zaterdag van profiteren door te winnen uit tegen Genoa.