Bologna-debuut voor Denswil en Schouten in emotioneel oefenduel

Reacties

De kop is eraf voor Stefano Denswil en Jerdy Schouten bij Bologna. De twee Nederlandse aanwinsten van de Italiaanse middenmoter debuteerden met een 5-0 oefenzege op Sciliar.

Bologna-debuut voor Denswil en Schouten in emotioneel oefenduel

Bij Bologna ging het dit weekend nauwelijks over voetbal. Zaterdag werd bekend dat hoofdtrainer Sinisa Mihajlovic, die al niet was meegereisd naar het trainingskamp in de bergen, ernstig ziek is. De Serviër lijdt aan een agressieve vorm van leukemie en begint dinsdag aan de behandelingen. Hij gaat proberen om zijn werk als coach van Bologna wel gewoon voort te zetten.

Supporters van Bologna toonden bij de oefenwedstrijd tegen Sciliar spandoeken met daarop teksten om Mihajlovic sterkte te wensen en zagen in de basisopstelling twee Nederlanders staan. Naast Mitchell Dijks, die vorig seizoen al een sterk seizoen draaide bij Bologna, stond ook de van Club Brugge overgenomen Denswil aan de aftrap. Voormalig Excelsior-middenvelder Schouten begon op de bank en mocht voor de tweede helft opdraven.

Op het moment dat Schouten binnen de lijnen kwam, stond Bologna al op een 3-0 voorsprong. Na sterk voorbereidend werk van Dijks opende Mattia Destro in de zesde minuut de score en Dijks was aan het einde van de eerste helft ook van waarde bij de 2-0 van Diego Falcinelli. Nicola Sansone had Falcinelli bij deze goal voor een leeg doel gezet en verzorgde zelf de 3-0 ruststand.

Met Schouten in de ploeg prikte Bologna er na rust nog twee doelpunten bij. Falcinelli maakte zijn tweede van de middag en Tommaso Cassandro liet zich feliciteren voor de 5-0. Voor Schouten duurde zijn debuut voor Bologna maar een halfuurtje, want een kwartier voor tijd liet de middenvelder zich alweer vervangen. Hij had wat last van zijn knie en keek de wedstrijd met een zak ijs op het gewricht af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.