Bolivia pijnigt Maradona's Argentinië met zes goals

Vier dagen na het klinkende thuisdebuut van Diego Maradona als bondscoach van Argentinië, ging zijn ploeg met 6-1 onderuit in Bolivia.

Op de zege was niets af te dingen. Bolivia was superieur in het hooggelegen La Paz. Argentinië oogde ongeorganiseerd. In de defensie was chaos troef, terwijl er van de aanval nauwelijks dreiging uitging.

Tot halverwege de eerste helft leek het nog goed te komen met Argentinië. In de 24ste minuut tekende Lucho González voor de 1-1 met een schot van buiten de zestien, waarmee hij de openingstreffer van Marcelo Martins ongedaan maakte. Verdiend was de goal niet.

Vlak voor rust ging het dan toch mis voor de Argentijnen. Na een overtreding van Javier Zanetti benutte Joaquin Botero een strafschop (2-1). En op slag van rust legde Botero de bal neer voor Alex da Rosa: 3-1.

Na rust liep Bolivia nog verder weg. In de 54ste minuut kopte Botero raak op aangeven van Martins: 4-1. Angel di María kreeg in de 63ste minuut rood, één minuut later volgde de 5-1 van Botero. In de slotfase schoot Torrico van afstand de 6-1 op het scorebord.

Argentinië blijft tweede in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Maar de ploeg van Maradona is allerminst zeker van deelname aan de eindronde. Bolivia mag weer hopen, ook al staat het land negende.