Bojan heeft kwartet compleet en vestigt zich in illuster rijtje

Reacties

Ex-Ajacied Bojan Krkic heeft zich vanmiddag tegen Bayern München in een illuster rijtje geschoten. Door zijn treffer namens FSV Mainz 05 is hij pas de zevende speler die het voor elkaar krijgt om in de vier grootste competities van Europa te scoren.

Bojan heeft kwartet compleet en vestigt zich in illuster rijtje

Eerder scoorde de Spanjaard al in de Primera División (Barcelona), Serie A (AS Roma en AC Milan) en Premier League (Stoke City). Na drie minuten in het duel met Der Rekordmeister kon hij ook voor het eerst juichen in de Bundesliga.

Hij vestigt zich met zijn treffer in een lijstje met grote namen. Zijn zes voorgangers: Kevin-Prince Boateng, Florin Raducioiu, Gheorghe 'Gica' Popescu, Jon Dahl Tomasson, Pierre Womé en Obafemi Martins. Namens Ajax wist Krkic ook te scoren in de Eredivisie.

De 26-jarige aanvaller van Mainz was pas de derde speler die het deze eeuw flikte om te scoren op de hoogste podia van Spanje, Italië, Engeland en Duitsland. De Nigeriaan Martins was de eerste die het lukte sinds 2000. Begin dit seizoen completeerde ook Boateng zijn kwartet door namens Las Palmas te scoren in de  Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.