Boëtius dankt goal aan 'steen-papier-schaar'

De gemakkelijk middag voor Feyenoord vertaalde zich in de manier waarop de penaltynemer werd aangewezen. De Rotterdammers kozen voor een spelletje.

Een benutte strafschop was een van de schamele hoogtepunten van de tweede helft van een wedstrijd die al voor rust was beslist. Jens Toornstra, die met twee goals een groot aandeel had in de simpele Feyenoord-zege op Willem II (5-0), vertelde waarom Jean-Paul Boëtius (foto) de penalty mocht nemen.

'Het was steen-papier-schaar, over wie 'm mocht nemen. Michiel (Kramer, red.) had verloren', aldus de middenvelder tegen FOX Sports. Het is geen gebruikelijke gang van zaken. 'Maar nu staat het 4-0. Normaal heb je een lijst. Nicolai Jørgensen staat daarop bovenaan. Maar die was van het veld.'

Het voorval was illustratief voor het duel in De Kuip. Feyenoord was al na 45 minuten zeker van de winst met een 4-0 voorsprong. 'In rust werd gezegd gefocust te blijven en niet te gemakkelijk te denken. Misschien hebben we dat toch wel iets te veel gedaan', aldus Toornstra. 'De trainer zei dat we moesten doorpompen en proberen drie, vier goals te maken. Dat hebben we nagelaten. Maar als je met 5-0 wint, mag je wel tevreden zijn.'

'Het was de eerlijkste oplossing', zo gaf Boëtius toe na afloop. 'We wilden allebei nemen, maar dit was dus niet afgesproken. Plezier kan dus met focus gepaard gaan', aldus de aanvaller, die opnieuw vragen kreeg over zijn nieuwe concurrent Sam Larsson. 'We zijn na zijn eerste dag een stukje gaan varen met wat teamgenoten. Een ontgroening', zo legde Boëtius met een glimlach uit.

'Het gewone van deze 5-0 is vrij ongewoon voor Feyenoord'
Uitblinker Diks opgelucht: 'Eerste wedstrijden was ik niet in vorm'
Rienstra kraakt Willem II: 'Zulke kinderachtige fouten'