Boer: 'Het leven als Ajacied is geweldig'

Doelman Diederik Boer heeft genoten van zijn cruciale rol bij een van zijn zeldzame optredens in Jong Ajax, dat maandagavond won van FC Volendam (2-0). De 35-jarige keeper hield de jeugdige Amsterdammers overeind.

Met nog een kwartier te spelen kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstijd te komen, maar Boer pakte de strafschop van Erik Schouten. 'Het was een belangrijk moment, gelukkig kwam de bal prima in mijn bereik. Die redding gaf ons net die extra energie zodat we stand konden houden', vertelde Boer bij FOX Sports.

De Ajacieden liepen in de eerste helft dankzij Robert Muric en Sam Hendriks uit naar een 2-0 voorsprong, maar hadden het na rust lastig tegen de huidige nummer vijf van de Jupiler League. 'Het voetbal was niet goed, maar we zijn de strijd aangegaan. We hebben als team hard gewerkt en gelukkig kon ik belangrijk zijn met een paar goede reddingen', aldus de doelman, die in actie kwam vanwege trieste familieomstandigheden bij een collega-keeper.

Het duel met Volendam was voor Boer pas zijn vierde officiële wedstrijd van het seizoen. Toch verveelt de reserverol bij de koploper van de Eredivisie geen moment. 'Het leven als Ajacied is geweldig. Ik speel bij een topclub en train op een geweldig hoog niveau. Dat ik geen wedstrijden speel is het enige mindere. Maar ik heb de kans om bij een topclub te spelen aangegrepen.'